Kovo 29 d., penktadienis | 24

Ar liūtys nuplovė kenkėjus daržovių pasėliuose?

LŽŪKT informacija
2021-06-16

© LŽŪKT nuotr.

Pasak LAMMC SDI mokslininkės dr. Laisvūnės Duchovskienės, net ir liūtys nenuplovė pupinių amarų nuo valgomųjų burokėlių lapų, nors kolonijos ir liko nedidelės.

Verslo ekonomika. Straipsnių vidus

Valgomieji burokėliai dar pažeidžiami, nes yra tik 3–5 tikrųjų lapelių tarpsnio (BBCH 13–15). Registruotų apsaugos priemonių nėra.

burokelis_VidusPupiniai amarai ant valgomojo burokėlio lapo

Morkų pasėlyje priešingai – amarų nebelikę. Morkos yra 3–4, o anksčiau pasėtos ir 5-ojo tikrojo lapelio tarpsnio (BBCH 13–15).

Kopūstinės kandies suaugėlių gausumas vis dar nedidelis, liūtys trukdo skraidyti ir joms. Tačiau jau skraido baltukai, aptikome ir kopūstinių baltukų kiaušinių.

Vidus_kopKopūstinio baltuko kiaušiniai ant kopūsto lapo

Svogūnai, auginami iš sėjinukų, nukentėjo nuo krušos, bet ryškesnių kenkėjų pažeidimų nematyti. Svogūnai yra 4–5 tikrųjų lapelių tarpsnio (BBCH 14–15).

Prisijunkite prie informacinio portalo www.ikmis.lt!

Nemokamame portalewww.ikmis.ltrasite sodų, dažų ir lauko augalų ligų bei kenkėjų prognozavimo modelius. Kenksmingų organizmų plitimas pasėliuose prognozuojamas vadovaujantis meteorologinių stotelių duomenimis, tad sistemoje pateikta informacija yra operatyvi, ir, tikimės, padės priimti teisingus augalų apsaugos sprendimus.

Pagal LAMMC SDI informaciją