Balandžio 26 d., penktadienis | 24

Kopūstinių kandžių gausumas mažėja

LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės institutas
2021-07-06

Vyraujant sausiems ir karštiems orams, kopūstinių amarų gausumas mažėja, bet reikia būti akyliems. Kokie veiksmingi augalų apsaugos produktai?

Kopūstinės kandies suaugėlių gausumas sezono pradžioje nebuvo didelis, o pastaruoju metu vėl sumažėjo ir siekia tik 3–5 suaugėlius ant gaudyklės (kopūstai jau pasiekė BBCH 17–20 augimo tarpsnį).

Verslo ekonomika. Straipsnių vidus

Veiksmingi augalų apsaugos produktai: Evure, Mavrik (v. m. tau-fluvalinatas (240 g/l)) 0,2 l/ha (purkšti ne aukštesnėje nei 20 °C temperatūroje), Mospilan SP 0,2 l/ha.

Svogūnų pasėliuose, auginamuose iš sėjinukų, vis dar yra tripsų, nors ryškesnių kenkėjų pažeidimų nematyti. Svogūnai yra 7–9 tikrųjų lapelių tarpsnio (BBCH 17–19).

Veiksmingi augalų apsaugos produktai nuo tripsų: Cyperkill 500 EC 0,05 l/ha (geriausiai veikia, kai oro temperatūra iki 20 °C).

1_vidus

kopu2_VidusKopūstiniai amarai ant besiformuojančių kopūstų galvų

Prisijunkite prie informacinio portalo www.ikmis.lt!

Nemokamame portalewww.ikmis.ltrasite sodų, dažų ir lauko augalų ligų bei kenkėjų prognozavimo modelius. Kenksmingų organizmų plitimas pasėliuose prognozuojamas vadovaujantis meteorologinių stotelių duomenimis, tad sistemoje pateikta informacija yra operatyvi, ir, tikimės, padės priimti teisingus augalų apsaugos sprendimus.

Parengė dr. Laisvūnė Duchovskienė, LAMMC SDI