Balandžio 26 d., penktadienis | 24

Pavyzdingo miško savininko kalendorius: birželis

Lietuvos miško savininkų asociacija
2018-06-05

Drauge su Lietuvos miško savininkų asociacija pristatome rubriką „Pavyzdingo miško savininko kalendorius“. Kokie svarbiausi darbai miške birželį?

Verslo ekonomika. Straipsnių vidus

Ugdomi jaunuolynai, atliekami sanitariniai kirtimai.

Renkamos ir sėjamos beržų, tuopų, guobinių sėklos.

Atliekami želdinių, daigynų ir medelynų priežiūros darbai, baigiami tvarkyti vabzdžiagaudžiai medžiai.

Stebima, ar medynuose ir želdiniuose nepasirodė kenkėjai ir ligos. Esant reikalui, taikomos apsaugos priemonės.

Ravėti žoles ir kirsti krūmus pats geriausias laikas vasaros pradžioje, birželio – liepos mėnesiais, kol dar nenustelbti medeliai. Taip pat galima naudoti chemikalus, bet tai ir brangiau, ir kenksminga aplinkai.

Reikia žinoti

Viena iš svarbiausių miško savininko pareigų – laiku atlikti miško želdinių ir jaunuolynų ugdymo darbus.

Kviečiame mokytis nuotoliniu būdu

Privačių miškų savininkus ar kitus, suinteresuotus miškų ūkio plėtra, kviečiame mokyti nuotoliniu būdu ir nemokamai konsultuotis Jūsų miško valdoje. Turinčius miško, birželio 20 d. 14 val. kviečiame dalyvauti nemokamuose nuotoliniuose mokymuose: sužinosite, .... Mokymų sąrašą rasite užsiregistravę interneto svetainėje www.ikmis.lt. Mokymų vaizdo medžiagą ir kitą, informaciją, susijusią su miškais, galite peržiūrėti čia.

Privačių miškų savininkus, neturinčius miškininkystės krypties išsilavinimo, kviečiame dalyvauti LR aplinkos ministerijos vykdomame projekte, kurio metu suteikiama nemokama 1–2 val. trukmės konsultacija Jūsų miško valdoje. Dėl mokymų ir konsultacijų kreipkitės į LŽŪKT miškininkystės specialistus. Konsultuokitės ir internetu – užsukite į www.agroakademija.lt: specialioje miškininkystės rubrikoje užduokite klausimus ir Jums bus atsakyta. Daugiau informacijos tel.: (8 347) 44 041, 8 642 11 894, [email protected]

Rekomenduojame paskaityti

„Įteisinta nauja apsaugos priemonė nuo pušinio straubliuko“

Naudinga vaizdo informacija

Miškininko užrašai: jaunuolynų ugdymas