Balandžio 19 d., penktadienis | 24

Vasarį miškuose vykdomi reidai

Valstybinė miškų urėdija
2019-02-07

©LŽŪKT

Siekiant apsaugoti miškus ir medienos sandėlius bei išvengti galimų pažeidimų, VĮ Valstybinių miškų urėdijos Nemenčinės regioninio padalinio miško apsaugos pareigūnai š. m. vasarį vykdo reidą miškuose. Rangovai bei medienos vežėjai raginami būti atsakingais, o kilus klausimams – kreiptis į regioninio padalinio pareigūnus ir specialistus, kurie suteiks visą reikiamą informaciją.

Verslo ekonomika. Straipsnių vidus

Nuo šių metų pradžios Valstybinių miškų urėdijos Nemenčinės regioninio padalinio miško apsaugos pareigūnai sustabdė kelis nelegalią veiklą vykdžiusius miško pažeidėjus.
Pavyzdžiui, š. m. sausio 17 d. Sužionių girininkijoje, Eitminiškių miške, aptikti 6 savavališkai nukirsti uosiai. Miško apsaugos pareigūnas, kartu su Sužionių girininkijos pareigūnais, nustatė, kad pažeidimą padaręs asmuo nupjovė minėtus uosius ir juos spėjo parduoti Eitminiškių kaimo gyventojui.„Minėtas pilietis jau antrą kartą sučiuptas vagiant medieną iš valstybinių miškų. Anksčiau jam jau buvo surašyti administracinių nusižengimo protokolai. Šį sykį policijos pareigūnai piliečiui parengė du administracinio nusižengimo protokolus – už pagrobtą turtą ir už automobilio vairavimą neturint teisės vairuoti. Už nelegaliai nupjautus medžius jam paskirta 875 eurų bauda, taip pat vagystę įvykdęs asmuo turės atlyginti aplinkai padarytą žalą“, – sako Nemenčinės regioninio padalinio miško apsaugos specialistas Jonas Bacevičius.
Kitą dieną miško apsaugos pareigūnai Skynimų kaime, Lavoriškių seniūnijoje, sustabdė miškovežį, kuriuo buvo vežami pušies ir eglės rąstai. Patikrinus minėto automobilio vairuotoją, nustatyta, kad pastarasis neturėjo medienos įsigijimo ir gabenimo dokumentų. Vairuotojui surašytas administracinių nusižengimo protokolas ir paskirta administracinė bauda.
Atlikę patikrinimą Taurų girininkijoje, sausio 30 d. miško apsaugos specialistai aptiko sunaikintus beržo želdinius. Miško apsaugos pareigūnai nustatė, kad vieno klubo medžiotojas, neva siekdamas geresnio matomumo iš stacionaraus medžiotojų bokštelio, išpjovė 400 vnt. beržo medelių. Už tokį poelgį piliečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paskirta 120 eurų bauda, jam taip pat teks atlyginti žalą aplinkai bei Valstybinių miškų urėdijai.

Ragina būti atsakingais

„Prašome rangovus ir medienos vežėjus būti atsakingais, o jei kils klausimų, mielai į visus juos atsakysime. Tikimės, kad vasarį miškuose vykdomas reidas padės apsaugoti miškus bei sustabdys pažeidėjus nuo galimų nusikaltimų“, – sako J. Bacevičius.
Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.