Gegužės 01 d., trečiadienis | 24

Apie pasėtą posėlį būtina informuoti NMA

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2019-08-07

© LŽŪKT nuotr.

Ūkininkai, atlikę sėją ir planuojantys išlaikyti posėlį trumpiau nei nustatyta taisyklėse, apie posėlio sėją privalo informuoti Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA). Primename, kada ir kokiais būdais tai turi būti padaryta.

Buhalterinė apskaita. Horizontali. Straipsnių viduje.

Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos ir 2016–2020 metų tiesioginių išmokų administravimo bei kontrolės taisyklėse nustatyta, kad posėlis sėjamas po ankstyvųjų bulvių, ankstyvųjų daržovių, javų arba rapsų derliaus nuėmimo birželio 30 d. – rugpjūčio 15 d. sėjant bent iš dviejų augalų rūšių sėklų augalų susidedantį mišinį, kuris turi būti sudygęs ir matomas lauke po pagrindinės rūšies augalų derliaus nuėmimo nuo einamųjų metų rugsėjo 1 d. iki spalio 15 d.

Posėlį galima išlaikyti trumpiau nei nurodyta tik tokiu atveju, jei jis nepertraukiamai išlaikomas dirvoje bent 8 savaites, o pareiškėjas, kuris planuoja išlaikyti posėlį trumpiau nei iki spalio 15 d., pasėjęs posėlį, turi informuoti NMA ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas el. paštu [email protected] ar telefonu mobiliąja programėle „NMA agro“. Pranešime apie atliktą sėją turi būti nurodyta:

  • posėlio rūšis (žieminių augalų – kodas ŽP, vasarinių augalų – kodas VP);
  • pareiškėjo asmens duomenys (vardas ir pavardė, valdos numeris);
  • informacija apie sėją (kontrolinio žemės sklypo ir lauko, kuriame pareiškėjas pasėjo posėlį, numeriai; tiksli sėjos data, nuo kurios ir bus skaičiuojamas posėlio išlaikymo dirvoje terminas).

Naudinga informacija: