Gegužės 04 d., šeštadienis | 24

Kviečiama pranešti apie naujus paramai skirti tinkamus plotus

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2018-11-11
©LŽŪKT

Ūkininkai, kurie, pasibaigus šių metų žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimui, netinkamus paramai skirti plotus sutvarkė ir pavertė tinkamais, turėtų suskubti patikslinti kontrolinių žemės sklypų (KŽS) ribas. Terminas pranešti apie naujus 2019 m. paramai skirti tinkamus plotus baigiasi gruodžio 1 d.
Jei pasibaigus einamųjų metų deklaravimui pareiškėjai pakeitė KŽS ribas, t. y. išnaikino piktžoles, iškirto medžius, išrovė kelmus ir išvežė nupjautus medžius bei jų liekanas, sutvarkė akmenų krūvas ar kitaip sutvarkė paramai netinkamus plotus, jie turėtų iš anksto pranešti apie šiuos pasikeitimus. KŽS pasikeitimai turėtų būti nurodyti elektroniniu būdu išankstinių KŽS ribų aprašymų modulyje.
Taip pat šiame modulyje turi būti aprašytas ir netinkamų paramai plotų atsiradimas, pvz., pastatytas naujas pastatas, iškastas tvenkinys ir kt.
Aprašyti KŽS ribų pasikeitimus elektroniniu būdu pareiškėjas gali savarankiškai arba padedamas seniūnijos ar konsultavimo biuro darbuotojo. Tai privalu padaryti iki š. m. gruodžio 1 d. Tik patikslinę KŽS aribas pareiškėjai galės kitais metais pretenduoti į išmokas už sutvarkytus ir tinkamais paramai skirti tapusius plotus.