Gegužės 04 d., šeštadienis | 24

Siekiantiems paramos už ekologiškai auginamas vaistažoles, aromatinius ir prieskoninius augalus

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2018-01-31

Ūkininkai, siekiantys paramos už ekologiškai auginamas vaistažoles, aromatinius ir prieskoninius augalus, iki vasario pabaigos turėtų pateikti informaciją apie žemės ūkio veiklos subjekto pajamas per praėjusius ataskaitinius metus.

Buhalterinė apskaita. Horizontali. Straipsnių viduje.

Įsipareigojimą pateikti informaciją apie gautas pajamas yra prisiėmę ūkininkai, dalyvaujantys Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ekologinis ūkininkavimas“ veikloje ir besiverčiantys specializuota vaistažolininkystės, aromatinių prieskoninių augalų auginimo veikla. Pajamos iš šios specializuotos produkcijos gamybos turi sudaryti ne mažiau kaip 50 proc. pajamų, gaunamų iš žemės ūkio veiklos.

Užpildytą ir pasirašytą pažymą apie žemės ūkio veiklos subjekto pajamas per praėjusius kalendorinius metus būtina pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) iki vasario 28 d. Tiesa, šis reikalavimas negalioja paramos gavėjams, deklaravusiems mažiau kaip 1 ha vaistažolių, aromatinių ir prieskoninių augalų.

Praėjusių metų pabaigoje pakoreguotose taisyklėse numatytas palengvinimas, jei ūkininkai nespėtų laiku pateikti reikalingų dokumentų, – vėluojantys pateikti pažymą tai galės padaryti per 25 kalendorines dienas po nustatyto termino. Tačiau pateikus informaciją po vasario 28 d. už kiekvieną pavėluotą darbo dieną paramos suma mažinama 1 proc., o pasibaigus pavėluotai teikiamos informacijos laikui parama einamaisiais metais pagal remiamų augalų grupę nemokama.

Pažymos apie žemės ūkio veiklos subjekto pajamas per praėjusius kalendorinius metus formą galima rasti paspaudus šią nuorodą.

Naudinga informacija: