Balandžio 28 d., sekmadienis | 24

Jei dokumentai siunčiami elektroniniu būdu

Nacionalinė mokėjimo agentūra
2018-11-07
©LŽŪKT
Į Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) vis daugiau atkeliauja laiškų, siunčiamų elektroniniu būdu, todėl norėtume atkreipti dėmesį į dokumentų siuntimo šiuo būdu ypatumus.
Siuntėjams svarbu žinoti, jog elektroniniu būdu siunčiami dokumentai turi būti pasirašyti pareiškėjo, nuskenuoti ir prisegti prie laiško, mat tekstai – prašymai, atsakymai į paklausimus ir kt., parašyti tiesiog laiške, neregistruojami. Jeigu prie laiško pridedami dokumentai, labai svarbu, kad jie būtų pateikti tvarkingai: lapai sudėti eilės tvarka, tekstas turi būti įskaitomas ir, žinoma, dokumentai privalo būti pasirašyti, nes nepasirašytas dokumentas negali būti laikomas oficialiu raštu.
Rekomenduojame siunčiamus dokumentus teikti su lydraščiu ar raštu, kuriame būtų aiškiai nurodyti pareiškėjo duomenys – vardas, pavardė / įmonės pavadinimas, fizinio / juridinio asmens kodas, valdos numeris, projekto, dėl kurio kreipiamasi, numeris.
Lydraštyje turi būti nurodytas struktūrinis padalinys, kuriam skirti dokumentai. Taip pat nurodyta, į kokį dokumentą atsakoma (jeigu siunčiamas atsakymas į NMA paklausimą), išvardyta, kokie dokumentai pateikiami, nurodytas bendras pateikiamų priedų skaičius.
Taip pat primename kitus svarbius techninius reikalavimus:
  • dokumentai NMA gali būti teikiami šiais failų formatais: .pdf, .jpg, .jpeg, .png, .adoc;
  • laiško (kartu su priedais) dydis neturėtų viršyti 10 MB;
  • kad apsisaugotumėte nuo kenksmingų programų, neteikite dokumentų nuorodų.
Kai elektroniniu būdu pateiktas dokumentas užregistruojamas NMA, siuntėjas gauna automatinę žinutę, kuria informuojama, kad siųstas dokumentas yra gautas ir užregistruotas (su nurodytu dokumento registracijos numeriu).
Parašu patvirtintus dokumentus elektroniniu būdu NMA galima teikti bendruoju NMA el. paštu [email protected].
Nepasirašytus klausimus NMA galite užduoti interneto svetainėje, užpildydami šią formą.