Balandžio 28 d., sekmadienis | 24

„Metų ūkis 2018“: kupiškėnai išsirinko geriausius

Lietuvos ūkininkų sąjunga
2018-08-10

Rajonuose vyksta konkursas „Metų ūkis 2018“. Kad būtų galima ramiau planuotis darbus ūkiuose ir išnaudoti laiką prieš pat didžiuosius derliaus nuėmimo darbus, laimėtojus jau išsirinko Kupiškio rajonas. Sudaryta rajono komisija, vadovaujama Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininko Zigmanto Aleksandravičiaus, aplankė 9 ūkius visose rajono seniūnijose.

Buhalterinė apskaita. Horizontali. Straipsnių viduje.

Šiemet komisijos sprendimu didžiausias dėmesys skirtas ekologiniams ūkiams. Todėl visų trijų vietų nugalėtojai – ekologinių ūkių šeimininkai.

Aušra Petronytė, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) Kupiškio r. biuro vadovė:

Tiek su Henriku Gineika, tiek su Ričardu Barzdeniu bendradarbiaujame jau ne vieną dešimtmetį. Ričardas Barzdenis LŽŪKT Kupiškio r. biuro klientas beveik nuo biuro įsteigimo, t. y. daugiau nei 20 metų. Henrikas Gineika į biurą konsultacijų atvyko daugiau kaip prieš dešimtį metų.

Abu plėtoja ekologinius, gyvulininkystės krypties ūkius, augina pašarines kultūras gyvuliams. Henrikas Gineika augina limuzinų veislės gyvulius. Ričardas Barzdenis vysto pieno ūkį ir kartu laiko mėsinius galvijus. Tai ne tik darbštūs, inovatyvūs ir žingeidūs mūsų krašto ūkininkai, bet ir atviri bei draugiški bendruomenių nariai.

Mes labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad jie šiemet išrinkti geriausiais. Jie tikrai to verti.

Parengta pagal LŪS Kupiškio skyriaus pateiktą informaciją